Acasă Timp liber La mulți ani, adolescență! – azi e Ziua adolescentului în România

La mulți ani, adolescență! – azi e Ziua adolescentului în România

1601
0

Pentru parintedeadolescent.ro ziua de astăzi este de două ori specială, căci de aproape doi ani, dospește în tihnă ideea acestui proiect ce prinde viață astăzi, într-o zi de sărbătoare pentru adolescenții din România. Despre ce înseamnă parintedeadolescent.ro, și despre misiunea asumată a acestui proiect te invit să afli de aici. Ultimele luni au fost, fără îndoială cele mai efervescente. Multe idei, muncă intensă, momente firești de îndoială, depășite rapid sub impulsul gândului că atunci când vrei să faci ceva bun pentru cei din jur nu ai cum să nu izbândești până la urmă.

Una dintre provocări, poate nu la fel de mare ca altele, a fost să stabilim un deadline pentru lansarea proiectului, amânat multă vreme din tot felul de cauze. Și pentru că ne-am dorit o motivație puternică, soluția cea mai la îndemână a fost să stabilim o dată da lansare a site-ului pe care să o transformăm într-un reper bătut bine în cuie și să începem să tăiem din calendar fiecare zi scursă până la marea lansare.

Evident că primul impuls a fost să facem calcule, astfel încât termenul să fie realist. Așa am ajuns la concluzia că luna mai va fi luna în care odată cu liliacul va înflori parintedeadolescent.ro. Doar că luna mai are 31 de zile, așa că a trebuit să alegem o zi anume și am ales cum nu se putea mai bine, zicem noi, pentru a ne spori doza de motivație – 10 mai 2020 este Ziua Adolescentului, sărbătorită prin lege în România de mai bine de 20 de ani, în a doua duminică a lunii mai. Câți dintre voi știați asta? Stați liniștiți, nici noi nu știam până acum câteva luni, iar faptul că am aflat acest lucru exact când căutam o dată potrivită pentru lansarea proiectului parintedeadolescent.ro ne-a întărit convingerea că toate au un sens al lor și că așteptarea nu a fost zadarnică.

Adolescenții din România au o zi a lor stabilită prin lege

În noiembrie 1997, Parlamentul României a adoptat legea prin care în cea de-a doua duminică a lunii mai din fiecare an se sărbătorește Ziua Adolescentului. Acest lucru s-a întâmplat datorită inițiativei actorului George Mihăiță, care încă din 1994 a propus Camerei Deputaților și Parlamentului României un proiect de lege pentru a sărbători oficial o zi a adolescenților din România.

Legea 197 din 17/11/1997 privind instituirea Zilei adolescentului

(Publicat în  MONITORUL OFICIAL nr. 331 din 26 noiembrie 1997)

Articolul 1

(1) Cea de-a doua duminică a lunii mai se instituie ca Ziua adolescentului.

(2) Cu prilejul sărbătoririi Zilei adolescentului se organizează activităţi cultural-artistice şi sportive şi se difuzează, prin mijloace de informare în masă, materiale publicistice vizând problematica fenomenului adolescentin.

Articolul 2

Autorităţile centrale şi locale din domeniile învăţământului, culturii, cercetării, tineretului, sportului şi turismului, precum şi fundaţiile pentru tineret acordă sprijin material, financiar şi organizatoric sărbătoririi Zilei adolescentului.

Azi îi sărbătorim împreună pe adolescenți!

Nu știm dacă știai deja despre Ziua adolescentului, dar de bucurăm că astăzi ai ajuns aici, în comunitatea celor pentru care adolescența este importantă.

Fie că ești sau nu părinte de adolescent, dacă ai în preajma ta un adolescent nu uita să-i urezi astăzi ”La mulți ani!”. Cu îmbrățișatul e mai complicat, căci încă păstrăm distanța socială și ne protejăm de coronavirus, dar poți fi original, așa cum le place lor, trimițând adolescenților pe care îi cunoști o felicitare virtuală dintre cele pe care Părinte de adolescent le-a pregătit special pentru această ocazie.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.