Acasă Produse Cadoul de absolvire – 5 idei pentru părinți

Cadoul de absolvire – 5 idei pentru părinți

1168
0

Știm cu toții că anul acesta este diferit pentru absolvenți, fie că sunt absolvenți de gimnaziu ori de liceu. Cei mai mulți dintre adolescenții absolvenți nu au avut parte de un curs festiv. Unii, mai norocoși, au sărbătorit totuși momentele festive online sau prin soluții ingenioase inventate de profesori inimoși care au înțeles cât de mult contează niște gesturi de bun rămas în astfel de momente. De banchet nici nu mai vorbim. Unii susțin cu îndârjire că îl vor face în toamnă sau atunci când situația o va permite. Este clar însă că lucrurile nu vor mai fi la fel. Și dacă pentru absolvenții de gimnaziu mai e o șansă de creat astfel de amintiri peste patru ani, pentru cei de liceu despărțirea de școală e mult mai grea.

Dacă ești părinte de absolvent, probabil că ai suferit și tu alături de adolescentul tău și ai oftat neputincios la gândul că momentele mult așteptate ale absolvirii nu au în acest an același farmec ca în anii trecuți. Și poate că ți-ai dorit să compensezi cumva lipsa acestora din viața copilului tău. Un cadou de absolvire poate fi o idee excelentă în acest sens. Fără a fi neapărat scump (deși, gândește-te cât ai fi cheltuit pe ținutele de curs festiv și de banchet…), cadoul de absolvire ar putea fi una dintre amintirile cele mai de preț ale copilului tău, absolvent în anul pandemiei.

Iată câteva idei pe care le-ai putea transforma în amintiri prețioase pentru absolventul tău:

1. Un album foto cu cele mai haioase poze din liceu – da, știm că pozele cele mai haioase sunt oricum pe Instagram ori pe Snap, dar dacă îți pui în cap să îi faci o surpriză emoționantă adolescentului tău, tot ce ai de făcut este să îl / o rogi pe cel mai bun prieten/ cea mai bună prietenă să îți livreze câteva poze haioase din colecția lor privată. Printează-le la un copy center și organizează-le într-un album foto memorabil.

2. O pereche de căști fără fir – de acord, o pereche de căști nu reprezintă neapărat un cadou memorabil; pentru noi, adulții căștile intră mai degrabă în categoria consumabilelor. Pentru adolescenți însă căștile sunt un must have și cu cât sunt mai de calitate, mai fancy și mai originale, cu atât sunt mai apreciate. E musai să fie wireless și, desigur, să aibă un design cool. iar atunci când vor fi depășite de timp, poți fi sigur că vor fi păstrate în cutia cu amintiri.

Foto: Pixabay

3. Un curs pe care și-l dorește mult, dar pe care ai amânat să i-l cumperi – dacă adolescentul tău este pasionat de un domeniu anume și își dorește să facă un curs online sau offline în acel domeniu, acum e momentul să îl încurajezi în direcția asta. După ce termină cu Bacul și cu admiterea are timp pentru a-și întreține pasiunea și, cine știe, poate chiar să descopere noi căi pentru viitor. Evident că s-ar putea ca suma plătită pentru respectivul curs să ți se pară cam mare, dar dacă poți să susții această cheltuială, atunci nu ezita să o faci.

4. O hartă răzuibilă a lumii – nu, nu e ca să-i amintești de orele de geografie din liceu, ci ca să îl încurajezi în dorința de a descoperi lumea; dacă adolescentul tău e pasionat de călătorii, un astfel de cadou îi va fi cu siguranță pe plac. Îl va putea păstra toată viața, pentru a răzui locurile pe care le descoperă de-a lungul anilor și pentru a-și aminti de perioada în care a pășit pe drumul maturității.

5. Un kit de cafea/ ceai – poate părea o banalitate, dar pentru adolescentul tău va fi mare lucru faptul că accepți ideea că poate fi și el consumator de cafea; echivalează cumva cu faptul că îl consideri adult și asta îl va impresiona. În plus, un aparat de făcut cafea îi va fi de mare folos în viața de student, în timpul sesiunii. Asta nu înseamnă că încurajezi consumul iresponsabil de cafea. Dimpotrivă – îți educi copilul să consume cafea de calitate și să prefere o cafea naturală, preparată cum trebuie uneia de la dozator.

Tu ce idei de cadouri pentru proaspeți absolvenți de liceu mai ai? Te invităm să dai o mână de ajutor și să completezi lista cu alte idei ingenioase de cadouri care să fie pe gustul adolescenților.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.